dinsdag 23 oktober 2012

Vermeer origami
Enige tijd geleden schreef ik over de origamipakketjes die verkrijgbaar zijn in de winkel van het Rijksmuseum. Die heb ik besteld. In het pakket zit een diagram en 30 blaadjes. De kleuren zijn gebaseerd op het schilderij ‘Het melkmeisje’, door Johannes Vermeer.  Het ontwerp is van Robert Lang.
Er zijn 31 stappen nodig om de melkkan te vouwen. Alle fasen om het model te kunnen vouwen staan in het diagram, ook die in spiegelbeeld. Dat vind ik prettig. Volgens de tekening is de tuit wit, maar door middel van een tegenvouw komt de gekleurde kant van het papier buiten.  

Some time ago, I wrote about the origami sets available in the Rijksmuseum shop. I ordered them. The package contains a diagram and 30 sheets of paper. The colors are based on the painting ‘ The Milkmaid’, by Johannes Vermeer. The design is by Robert Lang.
31 steps are necessary to fold the pitcher. Every stage one needs to fold the design, are in the diagram, including the ones in mirror image. I like that. According to the drawing, the spout is white, but by using an inside reverse fold, the coloured side of the paper becomes visible.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...