woensdag 28 september 2011

Gereedschap – ToolsNa meer dan 20 jaar trouwe dienst is mijn vouwbeen kapot. Er brak een stukje af. Door het langdurige gebruik was het vouwbeen al een stuk dunner geworden. Ik had gelukkig al een reserve. Naast het vouwbeen, gebruik ik nog meer gereedschappen:
De rilpen en een liniaal, voor het rillen van de vouwen in tesselations, die niet over het hele papier lopen. Een cocktailprikker, voor het openduwen van kleine flapjes en het aanbrengen van lijm op kleine stukjes. Een pincet, voor het vasthouden en omvouwen van kleine flapjes.
Kleine wasknijpers, voor het vastklemmen van papier dat niet mag bewegen, vooral bij tesselations. Een envelopener voor het snijden van papier in gelijke delen. Een stalen liniaal, een afbreekmes en een snijmat voor het snijden van papier, als ik de envelopener niet kan gebruiken. Kleurpotloden, een tekenmal met gaten en ponsen voor het versieren van kaarten. En het vouwbeen natuurlijk. Het dikke eind voor het platdrukken van de vouwen, de punt voor het openmaken van flapjes.

After over 20 years, of loyal service, my bone folder got damaged. I broke it. The tool became much thinner, after years of usage. A good thing, I already had a new one.
Except for the bone folder, I use more tools: A tool for creasing lines in paper. With this, I make folds in paper, which do not go over the entire paper, especially with tesselations.
A cocktail stick, for opening little flaps, and applying glue on small parts. Tweezers, for holding and folding little flaps. Small clothing pins, for holding layers of paper, when  they have to stay together, especially with tesselations. An envelopener for cutting paper in equal parts. A steel ruler, a box cutter for cutting paper and a cutting mat when an enveloper is not usable. Coloured pencils, a template with holes and punches for decorating cards
And ofcourse the bone folder. The big end for making sharp folds, the pointy end for opening flaps.Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...